Proměna aneb jde to i zdravě

   

Úspěšná změna životního stylu mojí mamky Ivany (56) začala na přelomu roku 2017……měla problémy se zdravím ale nevěděla, kde začít. Sestavila jsem ji individuální plán. Mamka se do změny obula od prvního dne. Ten den byl přesně 22.6.2017. Před vánoci dosáhla úbytku 11 kg tělesného tuku a váhu si od té doby udržuje. Ty největší benefity však sahají dál, než jen k číslu na váze….   Cituji, jak mamka Ivana definuje svůj současný stav:

“Mám více energie a radost ze života, zmenšila se mi konfekční velikost o jedno číslo, získala jsem větší sebevědomí a lepší pohyblivost. Opět nosím oblečení, které jsem myslela, že už neobléknu. Při ohýbání na zem se už nedusím 🙂 Dokonce jsem odbourala i některé léky. Je skvělé, jak jednoduché to je. Nejvíc mi pomohlo zařazovat změny postupně pod bedlivým dozorem mé dcery. Její podpora byla zásadní. Nic mi nezakazovala ale ukázala mi nové zvyky i recepty, které jsem si sama oblíbila. Naučila jsem se vařit nová jídla, která jsou zdravá a přesto chutná.”

 Jaké kroky k takové změně vedou?

– dodržování pravidelného stravovacího režimu

– vynechání tučného (sádlo, tučné maso a uzeniny)

– vynechání jednoduchých cukrů (konec mlsání!, pečení vlastních dobrot s přídavkem přírodních sladidel)

– denně 500g zeleniny

– odpoledne a večer bez pečiva a příloh (nahrazení zeleninou a kvalitním proteinem)

– 2x týdně plánovaná fyzická aktivita

– sebereflexe a učení (o potravinách, o pohybu, o zdravém vaření a pečení)

– pravidelné meditace . 


Motivační hláška na telefonu denně připomíná, že sny potřebují akci. Že nezáleží na dni v týdnu ani na věku. Když chceš začni teď hned! Ukázka dezertu (mrkvovo-cuketovy proteinový perník) na fotce je důkazem toho, že mlsat se dá i zdravě.

Nechat si vypracovat plán šitý na míru je základ! Nespoléhejte na časopisy a finty, které pomáhají kamarádce. Je to jen zdroj, který dává informace a inspiraci, ale každý je jedinečný a na každého platí něco jiného. Proto je zásah profesionála tak důležitý. Ušetříte totiž mnoho námahy a v budoucnu i peněz. Výsledkem je zdraví, které držíte ve svých rukou. Zdraví se totiž koupit nedá, ale každý den k němu vede cesta. To rozhodnutí je na každém z nás. Pokud chceš více informací, komunikaci s experty a podporu komunity, vstup do naší facebookové skupiny OVLÁDÁM SVÉ ZDRAVÍ a nastav svoji tělo i mysl pro dosažení vysněných cílů. Těšíme se na Vás!         

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *