Konzumní společnost

Konzumní společnost…..všudypřítomné věci, zboží, “zlepšováky”, plasty, pohodlí….. je to náš životní styl. Naprosto přirozené. Napadá mě však otázka:

Co po mně vlastně zůstane, až odejdu?

Medaile se vyhodí, papíry skartují, oblečení skončí v popelnici a já se na tom všem přece tak NADŘELA!

Je skutečně hromadění věcí tou nejlepší cestou? Skutečně musíme mít ten nejnovější model telefonu či nablýskané auto?
Obklopuje nás společnost, která si myslí, že ano a tak makáme a makáme, moc neodpočíváme, o sportu nemůže být ani řeč, natož si uvařit nebo v klidu sníst jídlo. A chodit ven a setkávat se s novými lidmi už je vůbec věc nemožná, protože večer padneme do postele vyčerpaní a vyždímaní…..
Nechápejte mě špatně, taky mám ráda pěkné věci, svižný telefon a moderní technologie. Ale stejně tak fajn je jít do parku a pár hodin se tam poflakovat, užívat si sluníčka, lehnout si do trávy a pozorovat nebe……jen tak, bez důvodu. Jet do lesa na houby nebo sbírat borůvky, z kterých je pak ten nejchutnější koláč na světě.

A to nepotřebuji ani žádná dochucovadla či barviva. No kdo by to byl v dnešní době řekl! Doufám, že to vyznělo jako ironie. Nemyslím si, že svět je tak hrozný a zkažený. Jen tím chci zvýraznit dnešní tendence, ve kterých se musíme naučit fungovat co nejlépe.
Takže vám odhalím jedno TAJEMSTVÍ, které někteří zřejmě nevědí. Jsou to ti, co tvrdí, že nemají čas na to, co je baví….
Všichni máme 24 hodin denně a všichni máme své priority. A ty utvářejí, jak daný časový font využijeme.
Takže pokud mi klient říká, že nemá v práci čas na jídlo, tak mi tím vlastně říká, že práce je jeho prioritou. Když mi někdo říká, že nemá čas na pohyb po celodenním sezení, ale vždycky má čas zůstat déle v práci, pak je ocenění šéfa či finance za extra práci jeho prioritou. A není to dobře ani špatně. Je to rozhodnutí a je nutné brát to jako fakt.
Každodenní rozhodnutí, i ta nejmenší, však utvářejí, jak náš život vypadá. Každý si sám za sebe zhodnoťte – jaký je váš život právě teď a tady?
A jaké jsou vaše priority?
Tělo i vaše nálada vám mohou pomoci najít, na jakou příčku v seznamu priorit sami sebe stavíte. A tím je odpověď na světě 🙂
Využijte svých 24 hodin denně k aktivitám, které vám prospějí. Uvařte si výbornou večeři, ujděte těch pár zastávek pěšky při cestě z práce nebo se za mnou zastavte v Underground Fitness. Pomohu Vám se změnou stravovacích návyků a ukážu Vám, že cvičení je skvělým odreagováním 🙂