Čokoládové mlsání

Původní recept jsem našla ještě při pobytu v Austrálii na svých oblíbených webových stránkách s recepty. Odkaz sdílím zde.

Ale to bych nebyla já, abych ho nezměnila že 🙂 Je to velmi jednoduché a hlavně chutné, protože si vlastně vytvoříte takovou verzi, která bude dle vašich preferencí.

Ingredience:
směs ořechů kokosové plátky
kustovnice
1 lžíce chia semínek
špetka soli
100 g hořké čokolády 80% a více procent kakaa
1 lžíce bio kokosového oleje
stevie

Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Až bude čokoláda rozpuštěná, zamícháme stévii a tak osladíme dle libosti 🙂 V misce smícháme ořechy, kustovnici, semínka, kokosové plátky a špetku soli. Směs buď smícháme s čokoládou a nalijeme do formy a nebo ořechy nasypeme na dno formy a zalijeme čokoládou. Do formy doporučuji vložit pečící papír pro snadnější vyndání ztuhlé čokolády. Dáme ztuhnout do mrazáku na pár hodin. Po vyndání necháme 5 minut v pokojové teplotě a poté krájíme ostrým nožem. Upozorňuji, že tato slast je velmi návyková 🙂 Tak pozor na množství!