Jaké by to asi bylo, kdybych tenkrát věřil?

V zimě a v pohodě

Jak jste dnes vy přivítali, pro mnohé, svůj první sněhový den?

Vzpomínám si na to, co mi můj mentor jednou řekl.

 

Jsou dva druhy lidí, kteří mají rozdílný názor na zimu.

 

Jsou tu ti, kterým je pořád zima a stěžují si – a pak tu jsou ti, kteří lyžují.

Je to jako se životem…

 

Někteří vidí sklenici poloplnou a někteří poloprázdnou.

 

Vždy záleží na našich minulých zkušenostech a zážitcích. To koneckonců do značné míry utváří to, kým dnes jsme. Ale i to, v co věříme.

 

Naše přesvědčení ale nejsou často fakta.

 

Kdyby byla, tak to jsou fakta a ne přesvědčení.

Jistě znáte někoho z vašeho blízkého okolí, který má na tu samou věc úplně jiný názor než vy, a se ať jakkoliv snažíte ho přesvědčit o vaší pravdě, prostě to nejde. Má na to svůj názor. Asi mi dáte za pravdu, že takhle někoho přesvědčovat nemá cenu. 

Naše přesvědčení jsou totiž rozdílná, ale co je důležité je, že vypovídají o tom, co v životě upřednostňujeme, a k čemu se přikláníme. Jaký názor na věci máme.

 

To pak ovlivňuje naše rozhodnutí, a s tím související zkušenosti nebo zážitky.

 

Pamatuji si, jak ještě před 3 lety mě nikdy nenapadlo, že bych se koupal v ledových vodách, či že bych věřil, že mě určité dýchací metody mohou posunout v mých hranicích zdravého těla a mysli.

Nevěřil jsem, že takovýto stres je vůbec pro tělo dobrý. Dokonce se setkávám s mnoha lidmi dnes, kteří mají odlišný názor než ten můj. Mají o tom jiné přesvědčení a je to v pořádku, neboť i já jsem nebyl jiný.

Občas až čas to může změnit. Životní událost, či hledání a objevování. Někdy i bolest či víra v lepší zdraví nás může posunout někam, kde bychom nikdy netušili, že se můžeme jednou objevit.

 

Ne nadarmo se říká, že nás neformují události našeho života, ale přesvědčení, o tom co tyto události pro nás znamenají.

 

Od té doby se mnohé změnilo, a i já dospěl v životě k jinému přesvědčení. Otužování a různé dýchací techniky jsou nyní mou skoro každodenní součástí a pomohly mi nastartovat novou éru mého života. Mimochodem moji cestu a jiné techniky, které pravidelně praktikuji na podporu svého zdraví, můžete sledovat ve FB skupině Ovládám své zdraví nebo si o mně přečít na mém webu www.davidkaufman.cz

Krásný den přeje David 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *