Co do svého zdraví investujete?

​Dnes jsem četla článek, že tělo se každých 7 let mění. Především kosti a buňky. Krev se samozřejmě obměňuje rychleji. Ať už Standfordské medicíně věříte nebo ne, lidé se mění. Nebudu se vyjadřovat k procesům obnovy v našem těle, spíš mě toto téma přivedlo na myšlenku změn v našem životním stylu. Často od lidí okolo sebe slýchám, že už nemohou dělat to co dřív, že je víc bolí to a to, že nestíhají apod. Vlastně si všichni uvědomují onu nevidomou změnu. Často se také tito lidé ptají PROČ se to děje? Ano, věk na to má jistě svůj dopad a lze na něj svést mnoho bolístek, ale rozhodně nenese zodpovědnost za to, že děti ve školním věku jsou obézní. Za to, že čím dál více mužů ve věku 45 let má infarkt, narůstající potíže žen s reprodukcí či neutichající vlna cukrovkářů druhého typu. Pomineme-li v tuto chvíli silné genetické predispozice, které mají nepochybně vliv na rozvoj nemocí v raném věku, jako jedno z vysvětlení se mi jeví následující rovnice:

Co do těla investujeme = to od něj dostaneme.

Jednoduché jako facka že? Osobně si myslím, že je v tom velká pravda a zároveň, že až takhle přímočaře věci nefungují. Protože jak si vysvětlit, že jsou lidé, kteří se o sebe celý život starají a přesto jim najdou nádor a na druhou stranu lidé, kteří až do pokročilého věku kouří cigarety, mají rádi alkohol a brokolice v supermarketu jim přijde jako exotické ovoce? Každý ať žije dle svého vědomí a svědomí. Proto si nemyslím, že je na místě spekulovat, kdo si co zaslouží a nezaslouží. Spíš je potřeba zamyslet se, jakou potravu tělu dáváme? Nejen tu fyzickou ale i emocionální..... Můžeme jíst nejzdravěji, jak to jen jde a přesto můžeme mít pocity, které nás vnitřně "sžírají". Také můžeme být těžcí pohodáři, kteří věci berou s nadhledem a důvtipem, a proto nám mohou určité dietetické prohřešky lépe procházet (nejedná o generalizaci či dogma). Takže jak jste na tom právě VY? Čím živíte své tělo a mysl? Jak je to tedy s tou naší  potravou? Co nás zásadně ovlivňuje a čemu naopak přikládáme neoprávněnou důležitost? Pokračování tohoto tématu v příštím článku 🙂

Pokud chceš více informací, komunikaci s experty a podporu komunity, vstup do naší facebookové skupiny OVLÁDÁM SVÉ ZDRAVÍ a nastav svoji tělo i mysl pro dosažení vysněných cílů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *