Příběhy slavných

Aneb když na sobě pravidelně a poctivě makáš!

Před více než rokem jsem se vrátila zpět do ČR a od té doby působím jako osobní trenér a výživový poradce. Nyní jsem se rozhodla napsat sérii článků o svých fit klientech, s kterými již rok na pravidelné bázi spolupracuji. Byla jsem svědkem jejich úžasné proměny a ráda bych se s vámi podělila o jejich pokroky a vítězství.

Průběžný screening

Během roku jsem poctivě každé 3 měsíce mapovala vývoj mobility a flexibility na základě řady diagnostických metod, testovala jejich fyzickou výkonnost a posouvala jejich možnosti vypsanými VÝZVAMI, kterých se účastnili. Některé cviky byly individuálně upraveny pro účely splnitelnosti z hlediska fyzického i zdravotního stavu klienta. Přesto byly náročné co do kondice, techniky provedení i aktivace správných svalových skupin.

Cílem VÝZEV nebyla jen soutěžní motivace mezi zúčastněnými, ale především překročení komfortní zóny a sáhnutí si na své hranice. Vše samozřejmě v rámci zachování bezpečnosti a klientova zdraví.

 Fit tělo = zdravé tělo

I přesto, že v prvních měsících spolupráce se nemusí zdát, že tréninky odpovídají zadanému cíli, opak je pravdou. Příprava těla na náročnější metody posilování je stejně tak důležitá, jako posilování samotné.

Cesta k cíli každého klienta je dlážděná pravidelnou docházkou, poznáváním vlastního těla, konzultacemi ohledně stravování a denodenními malými krůčky ve změně svého životního stylu. Tvorba správných návyků trvá čas, ale o to více je stabilní. A to je cílem a smyslem mé práce. Vytvořit takový vzorec žití, který klientovi pomáhá od bolesti, zlepšuje zdraví i body image, přináší radost a spokojenost.

To souvisí i s postupným objevováním nových metod péče o své zdraví i mysl. Například správný dechový stereotyp, který je součástí předtréninkové přípravy a který své klienty učím, je důležitý pro každý den. Naproti tomu různé techniky odpočinku (aktivní, pasivní, meditace, apod.) se vybírají dle aktuální situace a proto je dobré je znát.

Příběhy mých slavných klientů tak dávají náhled, jak se jejich tělo, síla, flexibilita, rozložení tuku i svalů vyvíjelo v průběhu roku pod různými metodami cvičení a nutričními opatřeními. Patří jim velké díky za to, že věnují svůj čas naší spolupráci ale především sami sobě.

Již v neděli se můžete těšit na článek o první hrdince – skvělé Ivče, která za mnou přišla s bolestmi zad, které jsme dostranily. Dnes má záda jak stěhovák, klikuje bez zaváhání a dřepuje první ligu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *