Slaný cuketový koláč

Velice jednoduchý ale efektní recept 🙂 Když totiž koláč vychladne, snadno ten úžasně vonící kousek zabalíte do alobalu nebo dáte do krabičky a s přídavkem zeleniny vás snadno zaplní bez velkého množství kalorií 🙂

Ingredience:
1 středně velká cuketa
2 vejce
1 uzené tofu (pro “masorády” lze nahradit kvalitní 90+% šunkou)
1 malá mrkev
1 malá petržel (nemusí být)
trocha mouky – já dala pohankovou
1 mozzarella
česnek
sůl, pepř a koření, které máte rádi

 

Postup:
Velmi jednoduché, jak ta facka 🙂 Nahrubo i se slupkou nastrouháme cuketu, petržel i mrkev. Přidáme vajíčka, na kostky nakrájené tofu, dochutíme kořením, solí a česnekem. Zaprášíme moukou tak, aby vzniklo hustší ale stále řídké těsto. Přendáme do zapékací místy a navrch poklademe natrhanou mozzarellu. Pečeme při 170° cca 20 – 30 minut dozlatova.